Флорида взе своето и е на победа от Купа “Стенли”

Флорида Пантърс взе с 4:3 третия мач срещу Едмънтън Ойлърс във финалите на Купа “Стенли” този сезон и вече води с 3-0 в серията. Така “пантерите” се нуждаят от само една победа, за да ликуват в НХЛ.

През първата третина гостите се защитаваха много умело и излъгаха съперника минута и две секунди пред сирената с гол на Сам Райнарт.

Втората част бе белязана от доста по-открита игра, благодарение на която видяхме четири гола. Първи се разписаха домакините, които изравниха 1 минута и 49 секунди след началото с попадението на Уорън Фогъл.

В средата на третината обаче “пантерите” показаха, че нямат намерение да допускат обрат и вкараха три безответни гола. Ход на събитията даде 32-годишният руснак Владимир Тарасенко, който се разписа 9 минути и 12 секунди след началото.

Скоро след него Сам Бенет даде аванс от два гола за Флорида в 13-ата минута.

Резултатът започна да върви към разгром в 16-ата минута, когато финландецът Александър Барков вкара.

Успокоени, че са си свършили работата предварително, “пантерите” допуснаха отпускане в заключителната третина и Едмънтън успя да свие изоставането си до един гол. Филип Броберг вкара първия гол 6 минути и 2 секунди след началото на третата част.

5 минути и 17 секунди преди финалната сирена Райън Маклауд върна надеждите на Ойлърс. Шансовете така и не се реализираха в оставащото време и заслужено Флорида се поздрави с пореден успех във финалната серия.

Отново голяма заслуга за победата имаше вратарят Сергей Бобровски, който направи 32 спасявания.

Освен солидната преднина “пантерите” имат предимството и на историята на своя страна. До този момент 29 отбора са повеждали с 3-0 във финалната серия на НХЛ, като само веднъж се е случвало тази преднина да бъде пропиляна.

Дали това ще се случи сега или традицията ще се затвърди, тепърва ще разберем, като Флорида може да спечели Купа “Стенли” след по-малко то 48 часа, тъй като четвъртият мач от серията е на 16-и юни (неделя) от 3:00 часа българско време.

Още от Зимни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти