Флорида изкова втора победа срещу Едмънтън в битката за Купа "Стенли"

Флорида изкова втора победа срещу Едмънтън в битката за Купа "Стенли"

Флорида е само на две победи от шампионската титла в Националната хокейна лига на САЩ и Канада, след като победи във втората среща от серията Едмънтън с 4:1.

Евън Родригес вкара два от трите гола за победителите в третата част на мача, Нико Микола и Аарън Екблад бяха другите двама автори на голове, а Антон Лундел добави две асистенции. Първата му асистенция беше за 1:1, а втората за второто попадение на Родригес, вкарано с човек повече на леда.

Вратарят Сергей Бобровки пък спаси 18 изстрела на вратата на Флорида днес, а преди да започне серията балансът му във финали беше едва една победа срещу 8 поражения. Гостите от Едмънтън пък имаха четири възможности да вкарат при числено превъзходство, но не успяха нито веднъж да се възползват.

Матиас Екхолм откри резултата за гостите от Канада в 11:17 минута на срещата, след като получи подаване от Конър Макдейвид. Домакините изравниха в средата на втората част, а в третата загубиха един от лидерите си Александър Барков. Той пострада лошо, след като Леон Драйсайтъл го удари в главата и се нуждаеше от медицинска помощ, за да излезе на пейката и допълнително асистиране, за да се прибере през тунела в съблекалните за още проверка на състоянието му. Но останалите от Флорида отговориха на агресията с три гола, два от които на Родригес за 2:1 и 3:1, реализирани в рамките на девет минути.

Веднага след края на срещата треньорът на Флорида Пол Морис отказа да коментира в детайли състоянието на Барков, но със суров вид на лицето каза: "Това не е Шоуто на Опра Уинфри, а финал за Купа "Стенли". Чувствата ми в случая нямат никакво значение".

Конър Макдейвид можеше да намали резултата на 2:3 около шест минути преди края на срещата, но излизайки сам срещу вратаря Бобровски, не успя да го преодолее. След това върху тях връхлетя и Матю Ткачък и от сблъсъка се спряха в мантинелата зад вратата.

Но не само Драйсайтъл се забърка в инцидент, а емоциите бяха силни цяла вечер. Уорън Фьогеле от Едмънтън беше изгонен през първия период за удар с коляно, който извади за кратко от играта Ету Луостаринен от Флорида. Това нарушение, както и контузията на защитника Дарнел Нърс остави Ойлърс само с 11 нападатели и петима защитници през по-голямата част от мача.

Последвайте каналите ни в:

Още от Зимни спортове

Виж всички