Меси за финала в ШЛ, изказване на Мбапе, съседските си проблеми в Париж, липсата на Марадона, любимите си голове и Джордан

Аржентинската суперзвезда Лионел Меси говори по редица любопитни теми в интервюто си пред ESPN, сред които за пристрастията си в последния финал на Шампионската лига, изказано мнение на бившия си съотборник Килиан Мбапе, проблемите си по време на периода в Пари Сен Жермен, липсата на Диего Марадона, любимите си попадения и човека, с когото би искал да се снима.

Меси за мъките от загубените финали с Аржентина, радостта от спечелената световна титла и възможното участие на Мондиал 2026

За финала в Шампионската лига и Барселона на Гуардиола

Очевидно подкрепях Борусия (Дортмунд). Аз съм фен на Барселона и на теория ако отборът беше на финал, привържениците на Реал Мадрид също щяха да са за съперника. Така е във футбола. Още от малък съм фен на Барселона. Днес съм само фен отдалече и очаквам да се върнем в борбата за трофея в Шампионска лига, тъй като от доста време не сме го печелили. Трудно е да се сравняват отбори от различни етапи и епохи, но Барса на Гуардиола беше различен тим от всички, които са били виждани преди това, или поне от тези, които аз съм виждал. За мен това беше най-добрият състав.

За думите на Мбапе, че Европейското първенство е по-трудно от Световното

Всеки има свои приоритети. Европейското първенство е много важен турнир, в който играят най-добрите тимове, но също така отсъстват трикратният световен шампион Аржентина, петкратният световен шампион Бразилия и двукратният световен шампион Уругвай. Има твърде много световни шампиони навън, за да се каже, че Европейскоjf първенство е най-трудният турнир. Най-добрите отбори участват на Мондиала, който обикновено включва всички световни първенци. Има причина защо всеки иска да стане световен шампион.

За проблемите си в Париж

Нямам нищо против ПСЖ, но, за съжаление, не се получи така, както ми се искаше. В личен план ми беше трудно от промяната, беше ни много трудно на мен и семейството ми. Това наистина ми се отрази в личен аспект. Дори съседите ни в Париж ни чукаха на вратата вкъщи в девет-десет часа вечерта, за да ни правят забележки, че децата не бива да играят футбол по това време. Съседите ни тормозиха. Това се отрази много на мислите ми, следователно и на представянето ми на терена. В Париж не ми беше добре на личностно ниво. Когато бях там, най-доброто нещо, което ми се случи, беше това, че станах световен шампион с Аржентина.

За липсата на Диего Марадона

Разбира се, че бях тъжен, че той не успя да преживее заедно с нас спечелването на Световното първенство, защото знам какво чувстваше към националния тим, както и че искаше отново Аржентина да е световен шампион. Бяхме заедно на едно Световно първенство, което, като изключим резултатите ни, беше впечатляващо преживяване, тъй като прекарвахме всекидневнието си с него и виждахме колко радостен беше като наш селекционер. Така че се опитвам да си спомням всички добри моменти, които имахме заедно. Знам, че той много ме обичаше, и аз него въпреки това, което се говореше в медиите. Истината е, че имаше голяма привързаност помежду ни и откакто се запознахме, той винаги ме подкрепяше и искаше най-доброто за мен. Жалко, че не успя да преживее триумфа ни в Катар както направи цяла Аржентина.

За любимите си голове

Най-красивият ми гол е срещу Реал Мадрид на “Сантиаго Бернабеу” в полуфиналите на Шампионската лига (през 2011 година - б.р.), а най-важните ми попадения бяха на финала на Световното първенство.

За това с кого би искал да се запознае

От света на спорта бих искал да се запозная и да се снимам с Майкъл Джордан.

Още от Футбол свят

Виж всички