Адам Уортън преди Евро 2024: Чувството е сюрреалистично

Халфът на Кристъл Палас Адам Уортън заяви, че получаването на повиквателна за английския национален отбор за Европейското първенство е "сюрреалистичен" момент, след като 20-годишният футболист направи голямо впечатление през втората половина от миналия сезон. Преди пет месеца Уортън играеше за Блекбърн, който се намираше над зоната на изпадащите в Чемпиъншип, преди Палас да подпише договор с него за пет години и половина в последния ден от трансферния период по средата на кампанията.

След това той стана неразделна част от халфовата линия на лондончани, които завършиха сезона силно и завърши на 10-то място в крайното класиране. Уортън беше включен в състава на Англия от мениджъра Гарет Саутгейт през този месец, тъй като няколко основни футболисти играчи пропускат Евро 2024.

"Чувството наистина е сюрреалистично. Честно казано, не го очаквах", коментира 20-годишният Уортън пред репортери в сряда, седмица след като направи своя дебют за Англия в приятелска среща с Босна и Херцеговина.

Неманя Гудел: Мисля, че можем да победим Англия

"Очевидно е, че току-що влязох в Премиър лийг. Това беше по-скоро бонус, ако вляза, но съм повече от доволен. Мога да правя това, което обичам на най-високо ниво. Наистина не мисля много за това, то е по-скоро футбол за мен. Всичко стана много бързо, наистина се наслаждавах на последните шест месеца и просто искам да продължа да играя, да ставам все по-добър. Напълно доволен съм", каза играчът с минимален опит във Висшата лига.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти