В Алпин обещаха еднакво отношение към Окон и Гасли до края на сезона

Ръководителят на отбора на Алпин във Формула 1 Бруно Фамен обеща публично, че отборът ще третира по еднакъв начин двамата си пилоти Пиер Гасли и Естебан Окон, въпреки предстоящата раздяла с Окон в края на годината.

Както е известно Окон ще напусне Енстоун след пет сезона в тима, с който той спечели първата си победа във Формула 1 в Унгария през 2021 година. Този ицходящ трансфер бе обявен в дните преди Гран При на Канада, а впоследствие състезанието в Монреал се превърна във второто поредно, което завършва със скандал в Алпин.

Официално: Окон напуска Алпин в края на сезона

В Монако Окон стана обект на остри критики от страна на Фамен, след необмислената му атака срещу Гасли в първата обиколка, която за малко не извади и двамата от състезанието. В Канада пък Окон стана жертва на заповедите от бокса, които меко казано го ядосаха след финала на надпреварата.

Скандал в Алпин заради заповеди от бокса

Шефът на Алпин обаче настоява, че отборът не прави нищо умишлено, за да съботира своя пилот. Той беше категоричен пред медиите, че случилото се в неделя е било обсъдено и отношенията межди тима и Окон са изгледени.

Вижте пълната радио комуникация, която ядоса Окон в края на Гран При на Канада

„Беше решено, остават ни 15 състезания. Мисля, че Естебан може да разчита на всички в отбора да му помогнем да постигне най-добрите възможни резултати, защото това ще помага и на тима да постига най-добрия възможен резултат. Ние разчитаме на Естебан да дава всичко от себе си за отбора.„Ще го кажа така, но не трябва, защото Естебан е част от отбора. Отборът е всички в него: пилоти, механици и инженери – всички те трябва да дават всичко от себе си, за да постигаме най-добрите резултати. И пилотът е част от отбора.„Няма да държим Естебан встрани. Той ще получава същите условия, които и Пиер. Те ще са на еднакво ниво, с еднакъв статут. Знаем, че тяхното представяне е много близко и няма да е добре да правим нещо различно за двамата. Още веднъж, това няма да е в интерес на отбора, Алпин е на първо място“, каза Фамен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти