Скандал в Алпин заради заповеди от бокса

Напрежението в Алпин отново се покачи, след като Естебан Окон демонстрира неподчинение и отказа да изпълни заповедите от бокса и да пропусне пред себе си другия пилот на тима Пиер Гасли.

Според записите от радиокомуникацията малко преди финала от бокса са поискали от Окон да пропусне Гасли на 9-ото място, за да може той да преследва Дениъл Рикардо, който се движеше 8-и. Първоначално Естебан е отказал и е казал на инженера си „да забрави” за идеята, но по-късно – в завой №8 в 69-ата от общо 70 обиколки, той пусна Гасли напред.

Доза късмет и страхотно каране донесоха нова победа на Верстапен през 2024 година
Доза късмет и страхотно каране донесоха нова победа на Верстапен през 2024 година

„Радвам се, че и двете коли на тима взеха точки, но класирането ни трябваше да е по-различно – заяви след финала Естебан. – Получих инструкции да пропусна Пиер може би две обиколки преди финала, за да догони той Даниел, но разликата беше 2,5 секунди и той беше твърде бърз, така че в това нямаше смисъл. Но аз си свърших моята работа, показах, че съм екипен играч. Винаги съм уважавал инструкциите, които получавам. Аз изпълних моята част от задачата, но тимът не го направи, което е много тъжно.”

Норис: Колата на сигурността ме дръпна назад
Норис: Колата на сигурността ме дръпна назад

Преди Гран При на Канада стана ясно, че Алпин няма да предложи нов договор на Окон, който в Монако предизвика катастрофа със съотборника си Гасли и имаше очаквания той да бъде наказан и да не кара в Монреал.

Хамилтън: Едно от най-лошите ми състезания
Хамилтън: Едно от най-лошите ми състезания
Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички