Синер: Радвам се, че стигнах до полуфиналите, но съм разочарован от днешния мач

Италианецът Яник Синер загуби на полуфиналите в “Ролан Гарос” от испанеца Карлос Алкарас с 6:2 3:6 6:3 4:6 3:6 в гладиаторска битка продължила повече от четири часа. Тенисистът от Ботуша логично бе разочарован от загубата, но и оцени високото качество на двубоя.

“Беше страхотен мач. В сетовете, които загубих, той игра по-добре в ключови моменти. Мисля, че това беше решаващо. Разбира се, разстроен съм от резултата, но това е част от растежа и процеса. Радвам се, че стигнах до полуфиналите, но съм разочарован от днешния мач. Ще се подобрявам, ще давам всичко от себе си и нека видим какво мога да покажа на този турнир в бъдеще”, каза Синер.

Алкарас пречупи Синер в петсетова битка

Италианецът говори и за физическото си състояние, което се е влошило в третия сет, който той спечели, но отстъпи в следващите два.

“Имаше някакво напрежение, а след това имах и крампи. Сега се справям по-добре с тези ситуации, докато в предишни години не можех. Още не беше краят на мача, не бяхме играли много, така че не се притеснявах за тялото си. Бях дори доста весел”, добави Синер.

Още от Тенис

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти