Васьор не се интересува от представянето на Ред Бул и Макларън

Ръководителят на отбора на Ферари във Формула 1 Фредерик Васьор заяви, че не се интересува много от случващото се в тимовете на Ред Бул и Макларън, въпреки че именно те са директните конкуренти на Скудерията.

След първите осем кръга за годината Ферари заема второто място в класирането при конструкторите с 252 точки и пасив от 24 спрямо лидерите от Ред Бул. Макларън пък е на третата позиция с изоставане от 68 пункта от Скудерията.

Васьор: Сега не е време да се радваме колко сме добри

Трите тима си размениха по една победа в последните три старта в Маями, Емилия-Романя и Монако. Макларън и Ландо Норис бяха над всички в Маями, след което Ред Бул и Макс Верстапен спечелиха на „Имола“ преди Ферари и Шарл Леклер да триумфират в Княжеството.

Фаворит ли е Ферари за Канада?

Според Васьор обаче сезонът е в твърде ранна фаза, за да се фокусира той върху другите отбори. По-скоро французинът иска Ферари да продължава да гледа себе си и да дава най-доброто, на което е способен тимът, за да продължава със силното представяне, което демонстрира от началото на годината.

Васьор коментира битката в челото след Монако

„Ние се борим с Макларън и Ферари за първото място. Аз съм фокусиран само върху нас, не ми пука за останалите. Целта ни е да вършим добра работа и да подобряваме колата, да вършим добра работа с пилотите. След това ние ще се борим с хората, които са около нас на стартовата решетка. Не съм фокусиран конкретно върху някого, защото ни остават още 16 състезания“, каза Васьор пред медиите преди Гран При на Канада.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти