Монтоя каза защо Нюи може да отиде във Ферари

Бившият пилот във Формула 1 Хуан-Пабло Монтоя обясни какво може да убеди много бързо Ейдриън Нюи да реши да работи с Ферари, дори и да му се наложи да прекарва повече време в Италия. Монтоя се състезава с болиди, дело на Нюи през 2005 и 2006, когато беше пилот на Макларън и има опит в общуването с дизайнера.

“Мисля, че единствената причина, поради която Нюи ще отиде във Ферари, е възможността да работи по серийните им модели - обясни колумбиецът. - Ако от Ферари му кажат: “Ще отговаряш за следващите ни пет модела суперавтомобили и ще трябва да направиш и един болид за Формула 1, мисля, че той веднага ще се съгласи, тъй като Ейдриън винаги иска да постигне повече от това, което е възможно.”

Ще получи ли Нюи акции от тима на Мерцедес?

В момента Нюи работи по RB17 - хиперавтомобилът на Ред Бул, който трябва да е готов преди той официално да напусне компанията.

Трима ще решат бъдещето на Нюи във Формула 1

Монтоя също така прогнозира, че Ред Бул няма да се провали след раздялата с Нюи, въпреки че историята на Формула 1 показва точно обратното - отборите, с които Нюи се е разделил изостават, понякога за доста дълъг период от време.

Фаворит ли е Ферари за Канада?

“Преди влизането в сила на новите технически правила има да се свърши много работа, но в Ред Бул са наели правилните хора и мисля, че ще се справят”, прогнозира Монтоя.

Шумахер: Перес осигурява заплатата на Макс в Ред Бул

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти