Тежките отсечки в Сардиния взеха още една жертва

Тежките отсечки на рали „Сардиния“ взеха още една жертва сред пилотите в челото на класирането, след като Такамото Кацута напусна състезанието малко след началото на деветия етап на надпреварата.

Танак поведе, Нювил отпадна в Сардиния

Още в старта на „Монте Лерно“ се видя, че японецът има сериозен технически проблем в трансмисията на своя автомобил, но все пак той се опита да продължи, макар и с доста ниско темпо. След едно завъртане още преди третия километър обаче пилотът на Тойота реши да преустанови участието си за деня и паркира в една отбивка.

Преди отпадането си Кацута се движеше на третото място, което той наследи след отпадането на Тиери Нювил в последната сутрешна отсечка. Проблемите за японеца стартираха именно в осмия етап, а механиците на Тойота нямаха нужните инструменти и време, за да ги отстранят в обедната зона за смяна на гуми.

След отпадането на Кацута на третото място се изкачва Дани Сордо, който след първото минаване на „Монте Лерно“ води с 28.5 секунди пред Елфин Еванс в борбата за последното място на подиума. Двамата са на две минути зад лидерите Ойт Танак и Себастиен Ожие, които продължават със своя зрелищен дуел за победата в Сардиния.

До края на съботния ден остават общо три отсечки, двете минавания на „Койлуна“ (14.53 км), които ще бъдат разделени от второто минаване на „Монте Лерно“ (25.33 км).

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти