Колко напреднали са преговорите между Сайнц и Уилямс?

Карлос Сайнц е основната фигура на трансферния пазар във Формула 1 тази година, като се смята, че той се бори за място в Ред Бул, а Ауди държи да го привлече в бъдещия си заводски тим. И на пръв поглед е трудно да се приеме, че опашкарят Ауди има реални шансове да наеме испанската звезда.

Шефът на Уилямс Джеймс Ваулс успя да изненада всички във Формула 1 с твърденията, че преговаря с Ейдриън Нюи, както и с Карлос Сайнц, като той не може да им предложи силни резултати в момента, но може да ги убеди, че тимът от Гроув има потенциал да се върне на върха на класирането с влизането в сила на новите технически правила за 2026 година.

В Мерцедес се отказаха от Ейдриън Нюи

Уилямс има един сигурен пилот за след края на 2024 – Алекс Албон, който наскоро преподписа с тима, а договорът на Логан Сарджънт изтича в края на настоящата кампания и дори американецът не е убеден, че ще остане в отбора.

В Уилямс разглеждат три варианта за съотборник на Албон

Според непотвърдена информация, преговорите между Сайнц и Ваулс са в „напреднала фаза” и е възможно да има развръзка в следващите няколко седмици. Смята се, че Ваулс е получил уверение от страна на Мерцедес, че задвижващата система на компанията за 2026 година и след това ще осигури силно представяне и ще може да се конкурира с ранния фаворит Ферари.

Ауди остава единствената възможност за Сайнц?

„Ще сложа всички възможности на масата и ще взема правилното решение – обясни в Монте Карло Сайнц. – Мога само да ви кажа, че когато взема решение, оттам нататък всичко ще се случи много бързо. Но сега не мога да ви дам повече информация.”

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти