В Уилямс разглеждат три варианта за съотборник на Албон

Ръководителят на отбора на Уилямс във Формула 1 Джеймс Ваулс потвърди пред медиите преди Гран При на Емилия-Романя, че британският екип разглежда трима пилоти като възможни съотборници на Алекс Албон за следващите години.

Изказването на Ваулс идва само дена, след като бе обявено, че Албон е подписал нов многогодишен договор с Уилямс. Най-вероятно догодина тайландецът ще има нов съотборник, тъй като Логан Сарджънт почти сигурно ще загуби мястото си в Гроув.

Алекс Албон остава в Уилямс поне до края на 2026
Алекс Албон остава в Уилямс поне до края на 2026

На „Имола“ Ваулс обясни, че вариантите пред Уилямс са три, но отказа да назове конкретни имена. Почти сигурно сред тях е младият италианецът Андреа Кими Антонели, който бе спряган за заместник на Сарджънт още за този уикенд, но американецът остава в тима.

Албон призна, че е разговарял с други отбори, преди да подпише с Уилямс
Албон призна, че е разговарял с други отбори, преди да подпише с Уилямс

„Не искам да опетнявам едно наистина позитивно съобщение, че имаме някой, който залага на нас в дългосрочен план. В момента разглеждам три опции за 2025 и 2026, толкова е просто. Когато съм в позиция да говоря повече, което ще е скоро, ще го направя“, заяви Ваулс пред репортерите на „Имола“.

Той също така коментира и шансовете на Сарджънт да запази позицията си, казвайки, че бъдещето на американеца си зависи от него.

Сарджънт твърди, че слуховете за Антонели не го разсейват
Сарджънт твърди, че слуховете за Антонели не го разсейват

„Засега посоката, в която сме поели е да искаме представяне на най-високо ниво. Логан има контрол в ръцете си да се представя на най-високо ниво. Той има възможността да контролира това. Не съм е отнел, но това, което е ясно е, че ние трябва да говорим с други и го правим“, обясни Ваулс.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички