Почетино определи най-важната цел на Челси и подкрепи ВАР

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино заяви, че е изключително важно лондончани да завършат кампанията по силния начин, по който се представят в последните седмици и да заслужат мястото си в европейските клубни турнири. В неделя “сините” посрещат Борнемут в последния кръг на Премиър лийг и при победа ще си гарантират шестото място в класирането и мястото си в Лига Европа.

“Наистина е важно да завършим по начина, по който го правим до момента и да играем така, както го правим в последните няколко месеца и с такава увереност. Наистина е важно за отбора, за играчите, за клуба и сме близо до постигане на една от целите си - класиране в Европа догодина. Мисля, че сега най-важното е да продължим да се представяме по този начин и да се борим по най-добрия начин. Това ще бъде труден мач, защото Борнемут се справя много добре. Андони Ираола върши много добра работа, но за нас най-важното е да стигнем до Европа,” започна аржентинецът.

Челси изпита проблеми в края, но победи и още мечтае за Европа

Почетино подчерта, че е много важно да продължи да получава подкрепата на феновете, но и от собствениците, защото те са нашите шефове.

“Феновете трябва да ни се доверят. Единственият начин да получим тяхното доверие обаче е да постигаме резултати, защото процесът, работата, която извършваме всеки ден, са трудни за анализиране отвън, хората не са наясно какво правим ежедневно. Разбира се, важно е да имаме и подкрепата на собствениците, защото те са шефовете. Наясно сме, че треньорите винаги се оценяват по резултатите в много кратки периоди от време,” допълни анализа си бившият наставник на Тотнъм.

Почетино сподели, че е доволен от победата срещу Брайтън

Той заяви, че подкрепя ВАР и всички трябва да се доверят на технологията, макар че тя търпи много критики през тази кампания. Преди няколко дни стана ясно, че Уулвърхамптън е поставил наличието на технологията през следващата година под въпрос и то ще бъде подложено на гласуване на срещата на клубовете след края на сезона. Ако предложението на “вълците” събере 14 глава, то ВАР може да бъде премахнат.

“Аз не участвам в този процес, но харесвам ВАР. За мен по-скоро ключово е да подобрим начина на използване на системата. Трябва да бъдем отворени и да приветстваме новата технология. Смятам, че тя е добра за футбола, но трябва да изберем най-подходящата стратегия за нейното подобряване и използване,” заяви Почетино.

Още от Футбол свят

Виж всички