В Уилямс разглеждат три варианта за съотборник на Албон

Ръководителят на отбора на Уилямс във Формула 1 Джеймс Ваулс потвърди пред медиите преди Гран При на Емилия-Романя, че британският екип разглежда трима пилоти като възможни съотборници на Алекс Албон за следващите години.

Изказването на Ваулс идва само дена, след като бе обявено, че Албон е подписал нов многогодишен договор с Уилямс. Най-вероятно догодина тайландецът ще има нов съотборник, тъй като Логан Сарджънт почти сигурно ще загуби мястото си в Гроув.

Алекс Албон остава в Уилямс поне до края на 2026

На „Имола“ Ваулс обясни, че вариантите пред Уилямс са три, но отказа да назове конкретни имена. Почти сигурно сред тях е младият италианецът Андреа Кими Антонели, който бе спряган за заместник на Сарджънт още за този уикенд, но американецът остава в тима.

Албон призна, че е разговарял с други отбори, преди да подпише с Уилямс

„Не искам да опетнявам едно наистина позитивно съобщение, че имаме някой, който залага на нас в дългосрочен план. В момента разглеждам три опции за 2025 и 2026, толкова е просто. Когато съм в позиция да говоря повече, което ще е скоро, ще го направя“, заяви Ваулс пред репортерите на „Имола“.

Той също така коментира и шансовете на Сарджънт да запази позицията си, казвайки, че бъдещето на американеца си зависи от него.

Сарджънт твърди, че слуховете за Антонели не го разсейват

„Засега посоката, в която сме поели е да искаме представяне на най-високо ниво. Логан има контрол в ръцете си да се представя на най-високо ниво. Той има възможността да контролира това. Не съм е отнел, но това, което е ясно е, че ние трябва да говорим с други и го правим“, обясни Ваулс.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти