Де Дзерби: Зад ВАР стоят хора

Мениджърът на Брайтън Роберто Де Дзерби направи противоречиво изказване за ролята на ВАР в местния футбол след вчерашната загуба на неговия тим от Челси като домакин с 1:2. Италианският наставник настоя, че нивото на самите рефери трябва да се подобри, споделяйки, че всъщност не одобрява отсъжданията на съдията Майкъл Солсбъри в двубоя. Гостите от Челси получиха дузпа за нарушение срещу Марк Кукурея, която впоследствие бе отменена след повторен преглед с ВАР. През втората част капитанът на лондончани Рийс Джеймс бе изгонен за опит да изрита Жоао Педро, но според Де Дзерби това е било пресилено решение. Той изрази мнение, че пожеланата от играчите на Брайтън, но не получена дузпа срещу Симон Адингра е била “кристална”.

Челси изпита проблеми в края, но победи и още мечтае за Европа

“Зад ВАР стоят хората и ние трябва да анализираме тяхното ниво. Днес съдията не ми хареса. Не заради дузпата, защото тя нищо не промени. Просто не харесах личността или начина, по който той искаше да контролира мача. Съжалявам за червения картон на Рийс Джеймс, защото смятам, че това е нормална реакция. Ако сте играли футбол през живота си, знаете, че реакция като тази може да се случи, но дузпата срещу Адингра бе абсолютно чиста. От резервната скамейка беше ясно, по телевизията още по-ясно,” заяви Де Дзерби.

Революцията няма да се състои: повечето клубове от Премиър лийг ще подкрепят ВАР

Вчера стана ясно, че от Уулвърхамптън са подали жалба и искане да бъде преразгледано наличието на ВАР през следващата кампания в Премиър лийг. Ако 14 от общо 20-те клуба в Премиър лийг гласуват в полза на желанието на “вълците”, то системата може да бъде премахната от следващия сезон. Общото събрание на клубовете ще се състои след края на сезона, но днешните информации сочат, че все пак повече тимове ще предпочетат да запазят системата.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти