Ферари потвърди два ключови трансфера от Мерцедес

Ферари официално потвърди днес привличането на две от важните фигури в йерархията на Мерцедес, които избраха да последват Люис Хамилтън в Маранело: Лоик Сера и Жером д’Амброзио.

Сера застава начело на екипа, който отговаря за развитието и представянето на шаситата и ще е пряко подчинен на Енрико Кардиле – техническият директор, който отговаря за шаситата и аеродинамиката. Сера ще контролира работата в редица сфери: работата на инженерите на пистата, развитието на аеродинамиката, работата на аеродинамиката и представянето на целия автомобил.

Васьор отказа да коментира слуховете за Нюи и Ферари

А Д’Амброзио става новият заместник-шеф на тима на Ферари във Формула 1, като ще е пряко подчинен на Фредерик Васьор и също така ще поеме и академията за млади пилоти на Скудерията.

Минцлаф: Макс остава, Волф да си гледа Мерцедес

Двамата започват работа във Ферари на 1 октомври.

Трансферът на Сера се чакаше от доста време, но напускането му е сериозна загуба на Мерцедес и по-точно за екипа, който работи в базата на отбора. Французинът преди това работи за БМВ-Заубер до изтеглянето на баварците от Формула 1 в края на 2010, а от 2011 постъпи в Мерцедес, като от 2019 е директор, който отговаря за представянето на автомобилите.

Макларън запази пасива си от Ферари, въпреки победата на Норис

От януари миналата година насам Васьор превърна Сера в една от своите най-важни трансферни цели, информация за трансфера се появи още миналата година, но едва сега от Ферари имат право официално да потвърдят привличането му.

Зак Браун: Макс няма да е шампион с друг отбор!

38-годишният Д’Амброзио се състезава във Формула 1 през 2011 с Маруся, записа един старт с Лотус през 2012, но големите му успехи дойдоха във Формула Е, където беше сред най-добрите пилоти. Преди 1 година той пое програмата за млади пилоти на Мерцедес и дори се появи информация, че той е фаворитът да наследи Тото Волф начело на тима, когато австриецът реши да се оттегли. Жером има опит в ръководството на Вентури във Формула Е, където беше заместник-шеф и шеф на тима.

И Чикаго влиза в календара на Формула 1?

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти