РБ Лайпциг продължава по график и си гарантира мястото в топ 5

РБ Лайпциг постигна важна победа, като победи като гост с 2:1 новака Хайденхайм в мач от 30-тия кръг от Бундеслигата. Бенямин Шешко откри в 42-рата минута за “биковете”, Никола Доведан изравни за домакините в 69-ата, но Лоис Опенда пет минути преди края (85’) донесе успеха за тима на Марко Розе.

С трите точки днес РБ Лайпциг продължава с добрите си игри, като вече има шест победи в последните си седем мача. Успехът гарантира, че “биковете” със сигурност ще са в топ 5, след като четири кръга преди края те са недостижими до шестия Айнтрахт (Франкфурт). Както знаем, почти сигурно е, че в новото издание на Шампионската лига вече ще има пет отбора от Германия. Междувременно РБ Лайпциг дръпна с три точки на Борусия (Дортмунд) и в момента е на 4-тото място, а освен това тимът спази традицията да непобеден в мачове срещу новаци в елита - вече 32 поредни срещи. Хайденхайм пък записа първа загуба в последните пет срещи и остава на 10-о място.

Първите 25 минути предложиха равностойна игра и малко чисти ситуации пред двете врати. В 29-ата минута пред голмайстора на домакините Тим Клайндийнст получи добро центриране и стреля с глава, но Петер Гулачи спаси. В 42-рата минута обаче РБ Лайпциг откри при първото си по-сериозно положение в мача. Давид Раум центрира отляво, а бранителят на Хайденхайм Бенедикт Гимбер изби лошо на крака на Бенямин Шешко, който не намери топката по най-добрия начин, но тя все пак спря в мрежата на домакините за 0:1. Хайденхайм опита да отвърне веднага, но удар на Кевин Сеса бе неточен.

(АРХИВ) Спечели билет за двама за финала на Шампионската лига

Втората част продължи в същото темпо, като отново опасните положения не бяха много. В 67-ата минута РБ Лайпциг имаше удобна възможност да удвои аванса си, като голмайсторът Шешко излезе сам срещу вратаря на домакините Кевин Мюлер, но не успя да се възползва и стреля в аут. Това веднага бе наказано от домакините, които изравниха две минути по-късно. Ян-Никлас Бесте центрира от пряк свободен удар, Ян Шьопнер свали с глава, а току-що влезлият Никола Доведан също с глава отблизо възстанови равенството - 1:1. РБ Лайпциг можеше отново да излезе напред в 72-рата минута, когато Лоис Опенда излезе в добра позиция и стреля на сантиметри от вратата на Хайденхайм. Пет минути по-късно домакините можеха да осъществат пълен обрат, когато след добра тяхна атака топката попадна в Клайндийнст, който насочи топката находчиво с гърди, но Гулачи внимаваше и успя да избие.

Постепенно обаче РБ Лайпциг понатисна съперника си и пет минути преди края на редовното време отново поведе. Резервата Мохамед Симакан напредна добре и пусна отличен пас към Лоис Опенда, а белгиецът просто чукна топката в мрежата за 1:2. В 8-минутното продължение на мача РБ Лайпциг Опенда отбеляза още един гол, но той бе отменен заради засада.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти