Част от колекцията часовници на Михаел Шумахер излиза на търг

На 13 май, броени дни преди Гран При на Емилия Романя, аукционната къща Christie’s ще предложи на търг в Женева част от часовниците, които влизат в личната колекция на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Става въпрос за 8 часовници, някои от които уникални в пълния смисъл на думата и се очаква, че цената на тази селекция да надхвърли 4 милиона долара.

Макс изравни рекорд на Михаел Шумахер от началото на века

Най-ценният екземпляр е Platinum Vagabondage 1, подарен на Михаел от шефа му във Ферари Жан Тод. На часовника са гравирани пожеланията на Тод към Шумахер за Коледа през 2004, както и годините на световните титли на Михаел, каската му и емблемата на Ферари. Очаква се, че цената на часовника ще достигне 1,2 - 2,2 милиона долара.

В селекцията попада още един часовник, подарен от Тод на Шумахер, но за Коледа през 2003 година. Часовникът е персонализиран Audemars Piguet, който е подарък за шестата световна титла на германеца, на корпуса му има посвещение по случай титлата и присъства дизайна на каската на Шумахер. Предполага се, че цената му може да достигне 300 000 долара.

Жан Тод: Ред Бул може изведнъж да изостане

Третият важен часовник е Rolex Daytona Paul Newman, който Михаел си е избрал сам и прогнозите за цената му са между 230 000 и 440 000 долара.

Още от Моторни спортове

Виж всички