Sportal.bg
Използвай App-а за
по-добро усещане
Отвори

Част от колекцията часовници на Михаел Шумахер излиза на търг

Част от колекцията часовници на Михаел Шумахер излиза на търг

На 13 май, броени дни преди Гран При на Емилия Романя, аукционната къща Christie’s ще предложи на търг в Женева част от часовниците, които влизат в личната колекция на 7-кратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер.

Става въпрос за 8 часовници, някои от които уникални в пълния смисъл на думата и се очаква, че цената на тази селекция да надхвърли 4 милиона долара.

Макс изравни рекорд на Михаел Шумахер от началото на века
Макс изравни рекорд на Михаел Шумахер от началото на века

Най-ценният екземпляр е Platinum Vagabondage 1, подарен на Михаел от шефа му във Ферари Жан Тод. На часовника са гравирани пожеланията на Тод към Шумахер за Коледа през 2004, както и годините на световните титли на Михаел, каската му и емблемата на Ферари. Очаква се, че цената на часовника ще достигне 1,2 - 2,2 милиона долара.

В селекцията попада още един часовник, подарен от Тод на Шумахер, но за Коледа през 2003 година. Часовникът е персонализиран Audemars Piguet, който е подарък за шестата световна титла на германеца, на корпуса му има посвещение по случай титлата и присъства дизайна на каската на Шумахер. Предполага се, че цената му може да достигне 300 000 долара.

Жан Тод: Ред Бул може изведнъж да изостане
Жан Тод: Ред Бул може изведнъж да изостане

Третият важен часовник е Rolex Daytona Paul Newman, който Михаел си е избрал сам и прогнозите за цената му са между 230 000 и 440 000 долара.

Последвайте каналите ни в:

Снимки: Gettyimages

Още от Моторни спортове

Виж всички