Защо Тото Волф остана доволен от състезанието в Япония

Двамата пилоти на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън участваха в битката за малките точки в Гран При на Япония, но след финала шефът на тима Тото Волф заяви, че е доволен от надпреварата.

Ръсел и Хамилтън потеглиха при рестарта с твърди гуми, смениха ги пак с твърди при първия бокс и след това използваха средно твърди в последната част на състезанието, с които W15 се представи значително по-добре.

Недозавиване и съмнения за повреда забавили Хамилтън

„Първата серия от обиколки беше истинска катастрофа за нас – обясни Волф. – Дори пак с твърдите гуми, колата вървеше по-добре след първите боксове. От две години изоставаме, сега се развиваме в различна посока и мисля, че постигаме прогрес.”

Макс изравни рекорд на Михаел Шумахер от началото на века

Волф даде да се разбере, че не притеснява от това, че Мерцедес записа едва 8 точки този уикенд.

Верстапен не срещна особени затруднения и триумфира в Япония

„Данните показват, че сме на прав път, макар и това да не си личи много от резултатите – допълни австриецът. – Експериментите с настройките проработиха. Искахме да изкараме състезанието с един бокс и когато разбрахме, че няма да стане, но пазихме твърде дълго гумите и след това когато стратегията ни съвпадна с тази на другите тимове, отново бяхме конкурентни. Трябва ни по-добър старта на уикенда, за да прогресираме по-успешно.”

Албон каза за какво е мислил при удара

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти