Бивш пилот: Алонсо вече губи скорост

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв анализатор Марк Сурер е на мнение, че при двукратния световен шампион Фернандо Алонсо вече се забелязва загуба на скорост – особено в квалификациите. Германецът е на мнение, че това се дължи на възрастта на испанеца, който се очертава като един от главните играчи на трансферния пазар във Формула 1 за следващия сезон.

„С възрастта всеки пилот започва да губи скорост, това не може да се отрече – обясни Сурер. – Мисля, че Фернандо е загубил малко от скоростта си заради годините, но нищо не може да се направи по този въпрос. Разбира се, това се отразява на представянето му в квалификациите. Мисля, че това ще се вижда повече и повече в бъдеще. Затова и той вече не е сред топ пилотите във Формула 1.”

Наказаха Алонсо за опасно каране при катастрофата на Ръсел

Сурер обаче направи уточнението, че представянето на Алонсо в състезанията си остава на много високо ниво.

В Астън Мартин искат да задържат Алонсо и след края на 2024 година

„В състезанията Фернандо кара много здраво, той е боец и умее да използва гумите оптимално – обясни Марк. – На практика не се налага тимът да му дава инструкции. Той знае как да работи с гумите и не се налага инженерът да му казва какво да прави. В това си личи опитът му и освен това, той не е загубил мотивацията си.”

Макларън: Ред Бул нямаха предимство в Мелбърн
Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Моторни спортове

Виж всички