Защитник на Арсенал отказал да играе за Англия, разкри Саутгейт

Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт даде пресконференция веднага след като обяви своите повиквателна за контролите срещу Бразилия и Белгия през този месец. Така той имаше възможност да говори за своя подбор, като най-голямо внимание привлече обяснението му за липсата на Бен Уайт. Оказа се, че защитникът на Арсенал сам е отказал да играе за “Трите лъва” през този месец.

Саутгейт повика двама дебютанти, защитник с първа призовка от четири години

“Очевидно, предвид формата му, не мога да кажа, че той не заслужава да бъде повикан. Ние, Джон МакДермът (неговият помощник - б.р.) и аз, получихме обаждане от Еду (спортният директор на Арсенал - б.р.) миналата седмица, като той ни заяви, че Бен не иска да бъде част от състава на Англия в момента. За мен това е много жалко. Той е играч, когото взехме първо на Европейското, а след това и на Световното първенство. Разговарях с него след турнира в Катар и исках да му пратя повиквателна. Въпреки това очевидно имаше сдържаност от негова страна. Не знам защо е така, но се налага да уважа неговия избор. Няма никакви проблеми помежду ни. Трябва да отбележа, че никога не е имало проблеми и със Стив Холанд (друг негов асистент - б.р.), каквито статии имаше, а това не ми харесва. Искам да оставя вратата отворена за него. Той няма да бъде в предстоящия ни състав и не е на разположение, така че трябва да се фокусирам върху тези, които могат да ни помогнат”, коментира Саутгейт.

Специалистът беше запитан и за отсъствието на Калвин Филипс (под наем от Манчестър Сити в Уест Хам), както и за решението си да не извика Коби Мейну въпреки впечатляващите изяви на младока с екипа на Манчестър Юнайтед. “Ами, мисля, че Филипс знае какво точно мислим за него. Когато показва добрата си версия, той е важен играч за нас. Точно затова сме му оказвали подкрепа. За съжаление, неговата форма не е достатъчно добра и съм обсъдил това с него, като той прояви разбиране. Въпреки това разполага с всичко необходимо да се завърне в състава. Просто са му нужни ритъм и увереност, защото той е изключителен футболист. Що се отнася до Мейну, той се представя брилянтно за млад играч. Никога не се бавим да вкараме млади играчи в мъжкия състав, но просто той е изиграл едва няколко мача. Въпреки това трупа страхотен опит в Манчестър Юнайтед и показва доста добър характер”, отговори той.

За сметка на това Саутгейт отново изпрати повиквателна на ветерана Джордан Хендерсън, който наскоро се присъедини към Аякс. “Добре е да го видя отново в първенство, което е по-лесно за оценяване. Разбира се, опита и от европейския клубен футбол срещу Астън Вила миналата седмица. Така че е по-лесно за нас да видим на какво ниво е в момента. Той има важно влияние върху нашата игра, от дълго време е при нас и сме доволни от него. Знаем какво ни носи, включително лидерството му. Видяхме миналата седмица как разчита играта. Трябва да имаме някакъв баланс при наличието на всички атакуващи футболисти, с които разполагаме. Той е някой, който носи много на тима”, обясни селекционерът.

Също така той се аргументира за избора си да се довери на дебютантите Джарад Брантуейт (Евертън) и Антъни Гордън (Нюкасъл). “Брантуейт е добър с топката и показва добри хладнокръвие и манталитет. Той играе с левия крак, а нямаме много такива играчи. Има своите заслуги в Евертън и искаме да разберем повече от него. Гордън показва показва постоянство в добрите си изяви. Той беше много близо до повиквателна още през ноември, като продължи да поддържа формата си. Бележи голове и върши отлична работа за Нюкасъл. Също така има състезателен дух, така че определено ми харесва неговото поведение”, добави Саутгейт.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Футбол свят

Виж всички