Руйков влиза в битката за Купата на ROK в Италия

Българският картинг пилот Любослав Руйков стартира този уикенд участието си в престижния италиански шампионат ROK Cup, който започва на пистата във Франчакорта.

Руйков вече записа две големи победи от началото на сезона – първо място в първия кръг на WSK шампионата в Италия и първо място в Зимната купа на ROK – вторият успех му гарантира участие на световното първенство на ROK в края на сезона.

Обрат! Въпреки Българската федерация Руйков ще кара в Академията на ФИА

„Най-важното след тези две победи е, че вече имам по-голямо самочувствие, че мога да побеждавам всички мои съперници, тези успехи ми дават повече увереност – заяви за Sportal.bg Руйков преди тестовете тази седмица, които предхождат състезателния уикенд. – Искам обаче още победи през сезона, който тепърва започва.”

Любо Руйков спечели Зимната купа на ROK, ще кара на световно

В края на миналия сезон Руйков се качи на подиума във финалната надпревара от ROK състезанията – Фестивала на ROK, който пак беше във Франчакорта. Българинът завърши трети и записа най-бързата обиколка във финала.

Любо Руйков завърши сезона с подиум

„Вече доказахме в края на миналата година на РОК Фестивала, че сме достатъчно бързи на Франчакорта – допълни треньорът и механик на Руйков Станислав Каваримов. – Мисля, че сме намерили правилния баланс за сухо и мокро и вярвам, че ще се борим за трета победа този сезон, както и за добър старт на шампионата.”

Алекс Лазарус отново в топ 20 в WSK Super Master Series

Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Stroy Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД.

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Купата на ROK в Италия стартира този уикенд и включва общо 8 кръга, а Руйков отново ще се състезава срещу някои от най-силните пилоти в клас Junior, които карат този сезон в Европа.

Още от Моторни спортове

Виж всички