ПОДКРЕПИ ЛЮБИМИЯ СИ ОТБОР В НАЦИОНАЛНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ НА ФЕНОВЕТЕ

Любо Руйков завърши сезона с подиум

Любо Руйков завърши сезона с подиум

С много силно пилотиране завърши сезон 2023 българският картинг пилот Любо Руйков, който завърши трети на ROK фестивала за 2023 и записа най-бързата обиколка във финала на пистата “Франчакорта”. Това беше второ състезание за Любо с мотор ROK, като атмосферните условия се оказаха интересно предизвикателство.

“Любо започна със 7-о място в квалификацията и 4-о в своята група - разказа за Sportal.bg механикът на Руйков Станислав Каваримов. - В първия хийт кара силно и завърши втори, за втория обаче хвана много странно състояние на пистата - печеше слънце, но пистата остана мокра, а серията преди нас се прибраха с деградадирали мокри гуми. И ние заложихме на сликове. В първите обиколки Любо нямаше сцепление, потъна до последното място, после като загря стиковете започна да изпреварва и се изкачи до 13-ото място. В третия хийт пак се върнахме към нормалното - Любо се класира втори.”

Така стигаме и до последната битка - финалът на фестивала, който слага край на сезона.

Малко не достигна на Руйков за място на подиума в WSK Final Cup
Малко не достигна на Руйков за място на подиума в WSK Final Cup

“Любо се класира 9-и за финала, което беше добре, тъй като нечетните са от вътрешната страна на първия завой - допълни Каваримов. - Но на старта се появи проблем в мотора на пилота, който стартираше трети и цялата колона на нечетните позиции потъна назад, в края на първата обиколка Любо беше едва 13-и. Оттам нататък Любо подгони лидерите и до последната обиколка вече беше трети. Ако имаше още една-две обиколки щеше да се бори за победа. След петия или шестия тур, Любо записа всички най-бързи обиколки в хода на състезанието и беше единственият, който слезе под 50 секунди за обиколка. Най-добрата му обиколка е с три десети и половина по-добра от тази на момчето, което спечели състезанието. Получи се добър уикенд, хубав завършек на състезателната година.”

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!
Последвайте каналите ни в:

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти