Оманяла към младите български атлети чрез Sportal.bg: Не бързайте да сте успешни

Най-бързият мъж в Африка и шампион на 100 метра от Игрите на Британската общност Фърдинанд Оманяла даде второ постижение в сериите на 60 метра на Световното първенство по лека атлетика в зала в Глазгоу и продължи напред към полуфиналите. Кениецът спря хронометрите на 6.52 сек, а по-бърз от него в сериите беше единствено световният рекордьор в зала Крисчън Колман (САЩ) - 6.49 сек. Полуфиналите са в 21:45 часа българско време днес, а Оманяла даде ексклузивно интервю за Sportal.bg минути след бягането си в сериите.

- Добро бягане в сериите, готов ли си да станеш световен шампион? Каза, че това е твоята цел преди сезона.- Просто съм развълнуван от състезанието. Беше добро бягане за увереност в сериите.

- Колко труден смяташ, че ще е финалът днес?- Финалът ще бъде с голямо напрежение. Знаете, че всеки застава на старта и го иска. Зависи колко релаксиран ще си.

- Кажи нещо за летния сезон, който ще бъде много важен с Олимпиадата…- Сега започна Световното първенство в зала и мисля за него. Когато дойде сезонът на открито, тогава ще мисля за това. За мен най-важни на открито са 100 метра и целта ми е всеки ден да съм по-добър, отколкото съм бил вчера.

- Би ли поздравил българските фенове на атлетиката?- Пожелавам им всичко най-добро - без напрежение в живота, а за атлетите - не бързайте да сте успешни.

Още от Лека атлетика

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти