Отборът на Георги Русев направи нова крачка към мечтаната промоция

Националът Георги Русев записа десетина минути като резерва при победата на Сион с 4:0 над Шафхаузен в двубой от 23-ия кръг на швейцарската Чалъндж лига. Българинът се появи на мястото на Иляс Шуареф, когато мачът отдавна беше решен, а неговият тим вече има аванс от 7 точки на върха в класирането.

Интригата на практика приключи още до почивката. Деян Соргич даде преднина на Сион в 17-ата минута, а до почивката Тео Берде (33') и Кевин Буа (45') материализираха огромното надмощие на гостите. Последното попадение беше дело на Лиъм Чипърфийлд в 77-ата минута.

Това е пета поредна победа за Сион след подновяването на сезона. Отборът на старши треньора Дидие Толо е все по-близо до спечелването на промоция за елита, след като основният му конкурент Тюн допусна тежка загуба с 0:4 при визитата си на Ксамакс и по всичко личи, че няма да има сили да се пребори за първото място.

В следващия кръг Сион ще посрещне Белиндзона, но преди това на Русев и компания им предстои сблъсък с шампиона Йънг Бойс на четвъртфиналите за Купата на Швейцария.

Снимка: blick.ch

Sportal.bg вече и във Viber, последвайте ни!

Още от Българи зад граница

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти