Ферари сглобява първия болид 676

В Маранело вече се сглобява първият болид на Ферари за сезон 2024 във Формула 1, който засега носи означението 676 и ще бъде представен на 13 февруари. Работата е започнала преди няколко дни и се очаква в началото на февруари колата да е напълно готова и да бъде запален двигателят.

Шефът на Ферари Фредерик Васьор вече обяви, че 676 ще е на 95% различен от предшественика си SF-23. Новият автомобил е създаден от екипа, ръководен от главния дизайнер Фабио Монтеки, а един от основните акценти на концепцията е постигане на по-бързи промени в настройките и като цяло - по-лесно обслужване на колата в бокса. Това е и причината екипът на Енрико Кардиле да запази пушрод концепцията на предното окачване, която позволява по-бързи промени в настройките.

В Италия: Договорът на Леклер е поне за 2 години

Новият 676 трябва да се качи на стенда на 2 или 3 февруари, където ще бъде подложен на тежки симулации на това, което очаква колата през сезона.

Ферари планира скромна презентация

Преди представянето на 676 на 13 февруари предстои да бъде уточнен точно нюансът и на червения цвят, който ще използва този сезон Ферари във Формула 1. Също на 13 февруари Шарл Леклер и Карлос Сайнц ще изкарат новата кола за шейкдаун на “Фиорано” в рамките на разрешените от ФИА 15 километра пробег. Вече се появи информация, че Скудерията планира семпло представяне на 676 - изцяло онлайн и без публика и медии.

Леклер: Ферари ми е като второ семейство

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти