Ди Джанантонио: Целта ще е да продължа от там, където завърших миналата година

Новият пилот в екипа на VR46 Дукати Фабио Ди Джанантонио заяви, че неговата цел в началото на новия сезон в MotoGP ще е той да продължи от там, където завърши миналогодишната кампания.

VR46 Дукати показа новите си цветове за сезон 2024 в MotoGP

Тогава, като пилот на Грезини Дукати, италианецът записа общо три качвания на подиума в последните пет кръга, включително победата му в Катар. Да, той загуби подиума си във Валенсия след наказание, но това не отнема от факта, че той бе един от най-силните пилоти в края на сезон 2023.

Ди Джанантонио загуби подиума си от Гран При на Валенсия

Именно тези му силни резултати му позволиха да спаси кариерата си и да подпише с отбора на Валентино Роси. Ди Джанантонио вече дебютира за VR46 Дукати по време на следсезонния тест във Валенсия и каза, че веднага се е почувствал много добре в новата обстановка.

„Знаех, че това е супер отбор, тъй като той постигна много успехи в десетте си години (в световния шампионат). Първият допир с отбора във Валенсия беше готин. След това зимата ми беше нормална. Но през годината ще има някои разлики, тъй като сега ще мога да тренирам повече на Ранчото (на Роси) с момчетата от Академията. Това ще е добра възможност да се подобрявам.„Освен това да имам Вале за шеф ще бъде от голяма полза за мен, защото той е най-великият. Той ще може да ми дава съвети. Това ще са двете големи разлики.„Моята цел ще е да продължа да развивам кариерата си и да подобря представянията си от миналата година. Краят на миналия сезон беше фантастичен. Целта ще е да продължа от там, да влизам редовно в топ 5. Всичко ще зависи от тестовете, но мисля, че ще можем да се борим в Катар.„Първият досег с мотора беше фантастичен, но със сигурност имаме много по какво да работим. Моторът има голям потенциал“, заяви Ди Джанантонио при представянето на VR46 Дукати по-рано днес.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти