Мерцедес обяви кога ще представи W15

Отборът на Мерцедес във Формула 1 обяви кога ще представи новата си кола за сезон 2024 – W15.

Премиерата ще се състой на връх Свети Валентин – 14 февруари. Тя ще бъде онлайн и ще се проведе на „Силвърстоун“, където Мерцедес ще направи и шейкдауна на колата си, използвайки един от филмовите си дни за 2024 година.

Този шейкдаун е ключов за всеки тим, най-вече заради малкото дни за предсезонните тестове през последните години. През тази година отново има предвидени само три дни за изпитания, които ще се проведат между 21 и 23 февруари в Бахрейн, седмица преди първия кръг за сезона, който отново ще бъде на „Сахир“.

През 2024 година ще има повече тестове във Формула 1

За Мерцедес сезон 2024 ще бъде много важен след двете разочароващи кампании през 2022 и 2023. През последните две години „черните стрели“ спечелиха само една единствена победа, а Бразилия през 2022, а през миналата записаха първия си нулев сезон от 2011 насам.

В Ред Бул са били изненадани от дизайнерското решение на Мерцедес в началото на 2023

До момента освен Мерцедес още пет тима са обявили датите, на които ще покажат своите нови коли. Заубер и Уилямс ще открият сезона на премиерите на 5 февруари, два дена по-късно Алпин ще покаже А524, Астън Мартин вдигне покривалото на AMR24 на 12 февруари, ден преди Ферари ще представи новия си болид, който все още няма име.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти