Хил за Щайнер: Голяма загуба за Формула 1

Световният шампион във Формула 1 за 1996 година Деймън Хил коментира раздялата между отбора на Хаас и Гюнтер Щайнер, която беше обявена вчера. Американският тим се раздели със своя ръководител заради незадоволителните резултати през последните години.

Според Хил изходът на Щайнер от Хаас е „голяма загуба“ за спорта като цяло. Мнението на британеца се базира на факта, че Щайнер стана много популярен покрай поредицата Drive to Survive на Netflix, в която той беше една от големите звезди със своя характер и директен език.

Джийн Хаас каза защо се е разделил с Щайнер

„Гюнтер стане доста известен благодарение на поредицата на Netflix и всички кадри зад кулисите. Той е страхотен характер, много решителен, много уверен и сигурен в това, което казваше. Може би това е част от сместа.„Той иска да печели. Не знам истинската причина за раздялата, но това е голяма загуба за спорта, защото феновете го харесват, той привлече много хора, не си държеше езика зад зъбите, но може би резултатите не бяха това, което Джийн Хаас искаше.„Гюнтер беше един от умовете, които създадоха отбора, Джийн реално само даваше парите. Може да се каже, че това беше неговият отбор, но не беше негова собственост. На него му се отделяше много внимание, което може би го разсейваше.„Те говориха за тази телевизионна поредица, която планираха с него и това може би дойде твърде много на някои хора. Като ръководител на отбор твоята основна работа трябва да е воденето на отбора, фокусът ти трябва да е там. Но не е негова вината, че стана такава звезда“, каза Хил пред Sky Sports.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти