Тойота и Хюндай започнаха последните си тестовете преди "Монте Карло"

Двата водещи отбора в Световния рали шампионат (WRC) Тойота и Хюндай стартираха своите финални приготовления преди откриващия кръг за сезона – рали „Монте Карло“, което ще се проведе в края на месеца.

За Тойота зад волана на колата вчера беше Такамото Кацута, който имаше шансът да направи няколко минавания на тестовия етап при смесени условия, каквото се очакват и по време на състезанието. Днес зад волана на Ярис-а деветкратният победител в рали „Монте Карло“ Себастиен Ожие, които също разполага с перфектните условия за подготовка за домашното си рали.

Утре ще бъде последният тестов ден за Тойота преди началото на сезона, а в него участие ще вземе Елфин Еванс. Уелсецът ще има задачата да води Тойота през новия сезон, тъй като и Ожие, и двукратният световен шампион Кале Рованпера ще карат с ограничена програми. Финландецът няма да стартира в рали „Монте Карло“, но се очаква да се включи във втория кръг за сезона в Швеция.

Звездите на Хюндай – Тиери Нювил и Ойт Танак също случиха на перфектни условия за подготовката си за рали „Монте Карло“. Двамата също тестват на смесена настилка от асфалт, сняг и лед – същите условия, които се очакват и по време на състезанието.

То ще се проведе между 25 и 28 януари и ще бъде първият от общо 13 кръга, които са част от календара на WRC за сезон 2024.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти