Сайнц има план как да победи Леклер

Карлос Сайнц има план как вземе аванс срещу съотборника си във Ферари Шарл Леклер през предстоящия сезон във Формула 1. Сайнц донесе единствената победа на Скудерията през 2023 година, но пък Леклер беше най-бързият пилот в квалификациите и много специалисти са на мнение, че той има предимство пред испанеца, когато става въпрос за чиста скорост на пистата.

През 2023 година двамата събраха сходни точки - 206 за Леклер и 200 за Сайнц, като досега Карлос е успял веднъж да завърши пред Леклер - в крайното класиране за сезон 2021.

Бивш пилот: Ферари да направи Леклер пилот №1

“Шарл е страхотен в една обиколка, в състезанията успява да се върне в челото и да навакса позиции, ако стартира по-назад, като още на старта си пробива път напред - коментира Сайнц силните страни на съотборника си пред DAZN Испания. - Но двамата сме много добър екип.”

Ферари запали първия двигател за сезон 2026

Сайнц коментира и следващата глава от битката му с Леклер.

Карлос Сайнц: Желанието ми за 2024 г. е кола, с която мога да спечеля

“Трябва да мога да се възползвам от шанса, когато Шарл има проблеми, за да мина напред - допълни испанецът. - Двамата с него се разбираме много добре, това е най-важното за тима, между нас има здравословна конкуренция. Когато мога, ще го ухапя, а когато трябва да се контролирам, то ще се контролирам напълно.”

Сайнц-старши: Искам Формула 1 в Мадрид

Според непотвърдена информация, Леклер вече е подписал нов 5-годишен договор с тима до края на 2029, докато преговорите на Сайнц с тима се бавят, като се спекулира, че от Маранело му предлагат договор само за един сезон, до края на 2025, заради възможността Скудерията да привлече Ландо Норис от Макларън.

Сайнц иска да подпише новия си договор преди старта на сезон 2024

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти