Верстапен направи сравнение между трите си титли и каза коя е "най-добрата"

Макс Верстапен сравните трите си титли във Формула 1 и определи коя от тях е „най-добрата“ на база няколко фактора.

Трите си титли нидерландецът спечели при доста различни обстоятелства. През 2021 година той трябваше да се бори до последната обиколка на последното състезание, за да победи Люис Хамилтън, макар и при спорни обстоятелства. Година по-късно той трябваше да превъзмогва пасив от 46 точки след първите три старта, за да стигне до короната, което той и стори. А през изминалия сезон нидерландецът буквално премаза конкурентите си, печелейки 19 победи в 22 състезания.

Верстапен посочи най-слабото си състезание от 2023 година

„Относно 2021 хората говорят за финалното състезание, но аз мисля, че титлата се печели през целия сезон, не е ли така? Същото и за 2022. Малка засечка в Япония, която отне още няколко минути, преди да разберем, че съм шампион. Но за мен тези неща не са от такова значение.„Аз анализирам представянето си след всяко състезание, а и не само. Разглеждам всеки стинт и нещата, които сме направили извън пистата. Затова мисля, че от гледна точка на представянето тази година беше най-добрата. Първата (титла) е най-емоционалната, а средната си е просто средната“, обясни нидерландецът.

Жан Тод сравни доминацията на Верстапен с тази на Шумахер

Той също така разкри, че няма нужда от по-голяма конкуренция в челото на колоната, за да показва най-доброто, на което е способен.

Макс: Титлата в спринтовете няма да означава нищо

„За Формула 1 бихме искали да има повече конкуренция в челото, но лично аз нямам нужда от друг отбор или съотборник, който да ме притиска, за да давам най-доброто от себе си. Аз сам си създавам напрежение да се представям по-добре и винаги се стремя го правя, подготвям се по най-добрия възможен начин. Това ме радва и е единственото нещо, което реално мога да гледам“, каза Верстапен.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти