Джоу пет пари не дава за слуховете за бъдещето му

Пилотът на Заубер Гуаню Джоу заяви, че изобщо не се впечатлява от всички слухове, които се появяват за неговото бъдеще в хода на всеки един сезон във Формула 1.

Джоу направи своя дебют в началото на 2022 година и спечели точки още в първото си състезание в Бахрейн. С цялостното си представяне в дебютния си сезон той успя да запази мястото си в Алфа Ромео и за 2023 година, а по-рано този сезон той отново удължи договора си с тима от Хинвил за една година.

Мнозина обаче посочват неговата националност като причина той да е във Формула 1. Джоу е първият китаец, който е титуляр в шампионата, а за всички е пределно ясно колко важен е китайският пазар за спорта, особено предвид предстоящото завръщане на страна в календара догодина.

Джоу е сигурен, че Гран При на Китай ще превъзмогне отменените състезания

Според Джоу всички тези слухове за неговото бъдеще се дължат на „политиката“. Той също така коментира, че причината да има забавяне при неговите договори са малките детайли, които биват уточнявани.

Защо в Заубер са оптимисти за сезон 2024?

„Политика е! Хората казваха, че Чеко (Перес) ще обяви оттеглянето си в Мексико, но нищо не стане. Имаше слухове, че Фернандо (Алонсо) ще отиде в Ред Бул. Лудост е.„Всъщност аз разбирам повече за медиите, особено, когато има замесени други пилоти или медии от техните страни, които да създават слуховете. Това те притеснява. Но отвътре ти знаеш какво се случва. Лесно е да ги разберем и тях.„Пет пари не давам за спекулациите, ако трябва да съм честен. Те са като всички лудости, които се изписаха първият път, когато подписах. Казах си, че ще оставя слуховете да вървят и ще им отговоря на пистата, за да накарам хората да разберат защо съм тук. Всичко се получаваше след това.„Понякога даже е забавно да гледаш всички тези спекулации, защото ти си подписал договора си, но има слухове, че някой друг пилот ще вземе твоето място. Доста е забавно“, обясни Джоу в интервю за motorsport.com.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти