Новият болид на Ред Бул се провалил на краш теста?

Новият автомобил на Ред Бул за сезон 2024 във Формула 1 не се е справил с първия краш тест – симулация на челен удар. Информацията е на италианската версия на motorsport.com и едва ли ще бъде потвърдена от тима.

Краш тестът е бил точно преди Коледа, носът на RB20 не е успял да абсорбира правилно енергията при удара и това е довело до поражения по колата.

Верстапен не успя да си наеме суперкола, защото е... твърде млад

Една от задачите на тима от Милтън Кийнс беше да олекоти още RB20 в сравнение с RB19 и колата да е на границата на минималното тегло. Сега обаче носът ще трябва да бъде подсилен, като следващият тест ще след Нова година, когато бъде сглобено второ шаси.

Бивш пилот: Ферари да направи Леклер пилот №1

На пръв поглед проблемът трябва да бъде преодолян лесно, но сега отборите са в задължителната зимна пауза, която започна на 24 декември и подсилването на носа на RB20 за следващия тест означава, че графикът на довършването и развитието на колата може да се обърка. На краш теста в Кранфийлд е участвал първото готово шаси RB20, което е с поражения след удара, а Ред Бул не е получил удостоверение за успешното преодоляване на това първо препятствие при създаването на нов болид за Формула 1.

Ферари запали първия двигател за сезон 2026

Очаква се, че премиерата на новия автомобил на Ред Бул да е някъде около 10 февруари, но е възможно това да се промени ако има забавяне, идващо от неуспешния краш тест.

Хакинен: В Ред Бул развиват колата по вкуса на Макс

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти