Нюи: В Ред Бул мислехме, че 2023 ще е труден сезон

Легендарният дизайнер на Ред Бул Ейдриън Нюи призна, че в тима първоначално са смятали, че сезон 2023 ще е “наистина труден”. Но се оказа, че RB19 превъзхожда сериозно всички други автомобили и двамата пилоти на тима спечелиха 21 победи в 22 състезания, като 19 от тези 21 победи бяха за световния шампион Макс Верстапен.

В края на сезон 2022 в Ред Бул смятали, че Ферари ще са по-силни през 2023, а Мерцедес ще успеят да догонят лидерите, но нищо от това не се случи и реално Ред Бул нямаха конкуренция в хода на целия сезон.

Новата кола на Ред Бул ще е еволюция на RB19

“Преди началото на сезона мислехме, че ни очаква наистина трудна година - обясни Нюи. - Но никой не очакваше, че сезонът ще се развие точно така - заяви Нюи в подкаста Formula For Success. - Но като гледахме напред, струваше ни се, че ще бъде така.”

Верстапен бил болен след края на сезона

В Сингапур обаче се видя, че RB19 не е неуязвим и Карлос Сайнц и Ферари спечелиха победата на уличното трасе. А Нюи призна, че за 2024 могат да се направят много подобрения по RB19, който ще е основата за новата кола на световните шампиони.

Нюи за 25-ата си титла: Тази беше най-лесната!

“Аз никога не съм доволен - обясни гениалният дизайнер. - Записахме фантастичен сезон, подобрихме много рекорди. Но истината е, че много неща по колата могат да се подобрят. Така че ние не мислим за успехите, а за това, което можем да подобрим по колата. Защо не спечелихме в Сингапур, там се видяха слабостите на колата ни. И веднага след това започнахме да мислим какво можем да подобрим?”

Още веднъж: Във Ферари няма пилот №1

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти