Еванс няма да пропусне рали “Монте Карло”

Пилот №1 на Тойота в WRC за сезон 2024 Елфин Еванс няма да пропусне началото на кампанията в края на януари, която стартира с рали “Монте Карло”. Това обяви официално тимът, след като се появиха спекулации, че уелсецът може да не кара в първото рали.

А тези притеснения станаха факт, след като Елфин падна с велосипед през ноември и заради контузиите, които получи при инцидента, пропусна награждаването в WRC, част от галата на ФИА в Баку. Еванс е с контузия на ребрата след падането в Испания, но сега беше обявено, че възстановяването му върви бързо.

Абитебул стана и президент на Хюндай Моторспорт

“Положението изглежда добре - обясни шефът на тима на Тойота Яри-Мати Латвала. - Елфин беше на преглед при лекар и там му казаха, че всичко се оправя, а ние не сме променяли графика на тестовете ни през януари, когато ще се готвим за рали “Монте Карло”, става въпрос за средата на януари.”

Тойота: Еванс може да стане световен шампион

Латвала потвърди, че Еванс е трябвало да участва в тестовете на тима миналата седмица, но се наложи Такамото Кацута да кара и двата дни, като изпитанията бяха посветени на работата на сняг преди рали “Швеция”.

Рованпера обясни защо избра да кара с ограничена програма през 2024 година

“Когато разбрахме за инцидента на Елфин, много се притеснихме, но след като той се прибра без проблеми във Великобритания и започна възстановяване, вече нямаше нужда да мислим за резервен план”, допълни Латвала.

Ойт Танак тества Хюндай на сняг

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти