Крайни резултати в Шампионската лига

Груповата фаза в Шампионската лига приключи с последните осем двубоя от 6-ия кръг в групи “E”, “F”, “G” и “H”. В две от тях бяха ясни и двата отбора, които продължават напред в турнира, но в другите два станахме свидетели на вълнуващи битки.

Началото на вечерта от 19:45 часа поставиха двата мача от групата на носителя на трофея Манчестър Сити. Там всичко беше ясно още преди тези сблъсъци. “Гражданите” гостуваха в Белград на Цървена звезда и спечелиха с 3:2, като завършиха с пълен актив от 18 точки. Пеп Гуардиола заложи предимно на резерви, но те не го разочароваха и стигнаха до успеха на "Райко Митич".

Млади таланти на Ман Сити блеснаха при успеха над Цървена звезда

 РБ (Лайпциг) прие Йънг Бойс и се наложи с 2:1. Трите гола в двубоя паднаха в разстояние на 5 минути в началото на второто полувреме. Точни за германците бяха Бенямин Шешко и Емил Форшберг, а за гостите от Швейцария се разписа Ебрима Коли. Йънг Бойс завърши трети в групата и ще играе в Лига Европа.

РБ Лайпциг и Йънг Бойс си размениха три гола в рамките на пет минути

В късните двубои чакахме развръзката в останалите три групи. В тази на Атлетико Мадрид тимът на Диего Симеоне посрещна втория Лацио в схватка за първото място. Испанците щяха да са доволни и на равенство, но победиха с 2:0 след попадения на Антоан Гризман и Самуел Лино, което ги задържа на върха в крайното класиране.

Атлетико си върна на Лацио и спечели групата

В другия мач, който беше без интрига, Селтик прие Фейенорд. "Детелините" се наложиха с 2:1 след късно попадение на Густаф Лагербиелке, но нидерландците са тези, които отиват в Лига Европа, докато за тимът от Глазгоу това беше сбогуване с турнира.

Селтик завърши достойно разочароваща кампания

В група “F” беше "най-горещо”. Там седемкратният шампион Милан направи обрат при визитата си на Нюкасъл и зае третото място, даващо право на участие в Лига Европа. За победата на "росонерите" с 2:1 се разписаха Кристиян Пулишич и Самуел Чуквуезе. Преди това Жоелинтон даде преднина на "свраките", които финишираха последни и отпадат от евротурнирите. 

Милан си свърши работата с обрат срещу Нюкасъл, но се задоволи само с Лига Европа

Сериозно зрелище предложи и двубоят между Борусия (Дортмунд) и Пари Сен Жермен. Крайното 1:1 свърши работа на парижани, които заеха второто място в групата с равен брой точки с Милан, но с по-добри показатели в преките двубои. Карим Адейеми отбеляза гола за Борусия, а Уарен Заир-Емери донесе точката на ПСЖ.

Равенство в Дортмунд беше достатъчно на Пари Сен Жермен

В група “Н” тимът на Барселона беше сигурен отиващ напред и си позволи загуба от дебютанта Роял Антверп, който преди този мач нямаше нито една точка. Успеха на белгийците с 3:2 стана факт в добавеното време след гол на 17-годишния Джордж Иленихена. Въпреки поражението, Барса завърши на първо място в групата с по-добри показатели от втория Порто.

Барса се провали в Белгия, но не изпусна първото място

Порто и Шахтьор (Донецк) сътвориха голова престрелка. Побдата с 5:3 бе за "драконите", които през целия мач доминираха. Два гола вкара Галено, а попадение отбеляза и 40-годишният Пепе. Порто събра 12 точки и се изравни с Барселона, но не успя да измести "блаугранас" от първата позиция. 

Порто хвана последния влак за елиминациите на ШЛ след голямо голово шоу с Шахтьор

Всички късни мачове в сряда от Шампионската лига в комбинирано предаване, напълно безплатно и достъпно за всички! Всички голове, картони, спорни ситуации и консултации с VAR само на клик разстояние!  Да, на платформата Champions TV, която по традиция ще стриймва най-интересното на живо от късните мачове в сряда вечер от 22:00 часа!

Още от Футбол свят

Виж всички