Бепе Марота: В Интер сме изградили печеливш модел на и извън терена

Изпълнителният директор на Интер Джузепе Марота засипа с похвали своя отбор след силното му представяне досега през сезона. Той също така определи Ювентус като най-сериозния съперник на “нерадзурите”, които са начело на класирането в Серия "А".

“Достигнахме значителни нива на зрялост и осъзнатост, което ни кара да се изправяме откри срещу всеки опонент. Има играчи, които изпъкват повече от останалите. Те са опитни и зрели, като със своята близост с младите футболисти създават приятна комбинация за отбор, който може да играе важна роля до края на сезона. Със смирение мога да кажа, че сме изградили печеливш модел на и извън терена. Всички имаме отговорност и обща задача: да идентифицираме добрите играчи и да изградим силен тим. Сплотеността и общата цел са ключови. Вярвам, че имаме хомогенен състав. Разполагаме с важни и взаимозаменяеми футболисти. Видях ме срещу Наполи как Карлос Аугусто игра на нова позиция с голям авторитет. Треньорът може да разчита на важни играчи. Той е наистина добър и е достигнал много високо професионално ниво, така че всички тези неща помагат на тима да работи усърдно за постигането на важни цели.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Дали ще правим зимни трансфери? Това е силен колектив и не виждам много слаби страни. Както знаете, не е лесно да се намерят добри възможности през януарския трансферен прозорец, така че не мисля, че ще правим сделки, с които да променим отбора, освен ако някой не поиска да си тръгне. Настоявам, че притежаваме важни играчи, които отговарят на нуждите на клуба. Дали Ювентус е най-сериозният ни съперник? В момента мисля, че е така. Както често съм казвал, там имат предимството да не играят в турнир по време на седмицата, така че разполагат с повече време за подготовка. Това води до понижен риск от контузии, а виждаме доста такива в Италия и чужбина. Също така там имат опитен наставник, който се справя добре. Но е рано да се каже кои отбори ще са замесени в надпреварата за титлата. Все пак има отбори като Милан, Рома, Аталанта и Наполи. Осъзнаваме, че освен да ни носи точки нашето ниво на представяне ни кара да се чувстваме уверени”, коментира Бепе Марота пред “Скай Спорт Италия”.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти