Рованпера иска да се пробва и в пистови състезания

Световният рали шампион Кале Рованпера ще кара с ограничена програма в WRC догодина, ще има повече време и има желанието да се пробва и в други дисциплини, точно както го направи и Себастиен Ожие през 2022 година.

В предаване за финландската версия на Viaplay двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен интервюира Кале, който тази година спечели втората си поредна световна титла в WRC и го попита дали има интерес за участва в пистови надпревари през 2024 година.

В кои ралита ще кара Рованпера през 2024?

“Това ме интересува все повече и повече - отговори Кале. - Надявам се, че догодина, макар и още да не сигурно, че ще карам на тестове и може би в няколко състезания с GT автомобил или нещо подобно. В момента това е целта ми - да се състезавам с GT автомобил.”

Ожие: Кале ще се върне и ще продължи да печели

В шоуто участва и бившият пилот във Формула 1 и рали шампион на Япония в последните години Хейки Ковалайнен, който обясни, че Кале може да има шанс да пробва и болид от Формула 1.

Хакинен се захваща с 23-годишен индиец

“Имам усещането, че ще видим Кале на пистата - прогнозира Ковалайнен. - Кале е още млад и има време да поработи повече време на писта, кой знае, един ден може да кара и кола от Формула 1. Ще е много интересно ако той участва във Формула 1, никой досега не е постигал това.”

Ковалайнен и Райконен атакуват Финландия
Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти