Ермосо ще свидетелства пред мадридски съд във вторник

Испанската националка по футбол и световен шампион Джени Ермосо беше призована да свидетелства във вторник по делото срещу бившия президент на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес за предполагаемо сексуално посегателство, съобщи съд в Мадрид.

Държавният тим на Испания по футбол спечели Световното първенство след победа с 1:0 над Англия на финала в Сидни, Австралия през август. Успехът бе засенчен от целувката на Рубиалес по устните на Ермосо по време на церемонията по награждаването на отбора. Футболистката няколко пъти заяви, че тя не е била съгласна с целувката.

Ермосо подаде жалба пред прокурори, които след това внесоха жалба за сексуално посегателство и принуда в съда. Сега съдът трябва да реши дали ще се проведе процес.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Ако бъде осъден, Луис Рубиалес може да получи присъда до четири години затвор.

Съдията, който отговаря за делото, Франсиско де Хорхе, вече изслуша няколко свидетели, включително някои от съотборничките на Джени Ермосо. През миналия месец Рубиалес получи забрана от Международната федерация по футбол (ФИФА) да изпълнява футболни дейности за три години.

Още от Футбол свят

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти