Всеки може да помогне за следващия сезон на Никола Цолов

Българският пилот Никола Цолов записа силен дебютен сезон във Формула 3 тази година, като демонстрира скорост и талант и взе първите си точки, а през изминалия уикенд дебютира и в Гран При на Макао. А преди началото на сезон 2024 Никола стартира кампанията “Подкрепете бъдещия български шампион във Формула 1” за събиране на средства, които ще са му необходими догодина.

Срокът на кампанията е 31 януари 2024, като целевата сума е 100 000 евро или 196 000 лева, а до днес в ранния следобед бяха събрани почти 25 000 лева.

Никола доминира в испанската Формула 4 през 2022 в първия си сезон след картинга и талантът му успя да убеди мениджърската агенция на Фернандо Алонсо А14 и Академията за млади пилоти на Алпин да се включат в развитието на кариерата му.

Никола Цолов не успя да завърши в Макао

Цолов събира парите за екипировка, обучения и практически сесии и такси и разходи за всяко състезание. До момента кариерата на Никола, както в картинга, така и във Формула 4 и след това във Формула 3 се финансира основно от семейството му и намерените от него спонсори.

Никола Цолов завърши 13-и в първото състезание в Макао

Може да помогнете на Никола ето тук. И така победите на Българския лъв ще са и ваши!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти