Участвай в националното преброяване на феновете и спечели страхотни награди

Всеки може да помогне за следващия сезон на Никола Цолов

Всеки може да помогне за следващия сезон на Никола Цолов

Българският пилот Никола Цолов записа силен дебютен сезон във Формула 3 тази година, като демонстрира скорост и талант и взе първите си точки, а през изминалия уикенд дебютира и в Гран При на Макао. А преди началото на сезон 2024 Никола стартира кампанията “Подкрепете бъдещия български шампион във Формула 1” за събиране на средства, които ще са му необходими догодина.

Срокът на кампанията е 31 януари 2024, като целевата сума е 100 000 евро или 196 000 лева, а до днес в ранния следобед бяха събрани почти 25 000 лева.

Никола доминира в испанската Формула 4 през 2022 в първия си сезон след картинга и талантът му успя да убеди мениджърската агенция на Фернандо Алонсо А14 и Академията за млади пилоти на Алпин да се включат в развитието на кариерата му.

Никола Цолов не успя да завърши в Макао
Никола Цолов не успя да завърши в Макао

Цолов събира парите за екипировка, обучения и практически сесии и такси и разходи за всяко състезание. До момента кариерата на Никола, както в картинга, така и във Формула 4 и след това във Формула 3 се финансира основно от семейството му и намерените от него спонсори.

Никола Цолов завърши 13-и в първото състезание в Макао
Никола Цолов завърши 13-и в първото състезание в Макао

Може да помогнете на Никола ето тук. И така победите на Българския лъв ще са и ваши!

Последвайте канала ни в

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти