Трансферът на Марини в Хонда – повече от сигурен

В хода на изминалия уикенд за Гран При на Малайзия в MotoGP сагата с това кой ще наследи Марк Маркес в тима на Хонда претърпя сериозни развития.

В началото на уикенда шефът на японския тим Алберто Пудж посочи Пол Еспаргаро като „сериозен кандидат“ да замени Маркес, който ще кара за Грезини Дукати догодина. По-късно испанският пилот, който догодина няма да е титуляр, сам каза, че смята да изпълни договора си с КТМ, въпреки че няма да е титуляр.

Може ли Пол Еспаргаро да се върне в Хонда?

Още преди това се бяха появили слухове, че Лука Марини в бил потърсен от Хонда. Италианецът обаче също каза в началото на уикенда на „Сепанг“, че не смята да преминава в Хонда, поне на този етап.

Кой ще смени Маркес в Хонда?

В събота обаче е имало нови разговори между представителите на Марини и японските шефове на Хонда, които са пътували до Малайзия. След тях отново италианецът е станал основният фаворит да смени Маркес.

Ново 20: Марини отива в Хонда, Алдегер го сменя във VR46 Дукати

А последните два поста на BoxOfficialVR46 в Х, бившия Туитър, подсказват, че Марини вече е подписал с Хонда. Както е известно Марини е полубрат на Валентино Роси и разбира се е част от академията на Доктора, който се грижи за неговото развитие като пилот.

Първият такъв пост е от вчера и той представлява едно оранжево сърце. А в света на MotoGP оранжевият цвят се свързва със заводския отбор на Хонда, заради испанската петролна компания Repsol, която вече повече от 30 години спонсорира отбора.

По-рано днес пък в профила на BoxOfficialVR46 се появи снимка от детските години на Марини, на която той е облечен с екипче на Repsol Honda. Най-вероятно това е от години, в които Роси кара за Хонда, а преди дни самият Роси започна да публикува снимки от тези си години.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти