Във Ферари са оптимисти за Гран При на Лас Вегас

Състезанието за Гран При на Лас Вегас ще е добро за Ферари, това е мнението на главния инженер на Скудерията Джок Клиър.

Неговият оптимизъм се дължи на факта, че от началото на сезона италианският отбор се представя добре на градските трасета. Това бе най-видно в Азербайджан и Сингапур, като във втория случай Карлос Сайнц успя да прекъсне успешната серия на Ред Бул. Това си остава и единствената загуба на „биковете“ до момента през сезона.

Ферари със специална разцветка за Гран При на Лас Вегас

Другият фактор, който би трябва да помогне на Ферари в Града на греха е това, че се очаква всички да заложат на настройки с ниски нива на челно съпротивление заради дългите прави на трасето във Вегас. А на последната подобна писта - „Монца“ Ферари бяха много силни, след като Сайнц и Шарл Леклер стартираха първи и трети и финишираха трети и четвърти зад двете коли на Ред Бул.

Тимо Глок за Ферари: Това не може да се случва с топ отбор

„Лас Вегас ще бъде добро състезание – каза Клиър пред медиите – Всички наши анализи ни показват, че настройките ще бъдат с ниски нива на притискане и съпротивление. Затова вярваме, че ще имаме много силна кола там, въпреки че тя си остава сложна. Няма какво да се лъжем, колата ни много бързо влиза и излиза от оптималния работен прозорец, а големият ни проблем е, че не можем да разберем на какво се дължи това.„Може би голяма част се дължи на ДНК-то на колата, така че за догодина сме се фокусирали върху това да имаме по-мека кола, която няма толкова тесен оперативен прозорец. В състезанията не можеш да работиш с такъв тесен прозорец, защото те са дълги, температурите се променят, сменяш гуми и ти трябва малко по-широк прозорец, за да имаш добро състезание. Точно там е силата на Ред Бул – техният оперативен прозорец е доста широк“, каза още Клиър.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти