Баная "изгърмя" жокера си в битката с Мартин в Малайзия

Преди началото на уикенда за Гран При на Малайзия Франческо Баная определени фактът, че той все още не беше получавал официално предупреждение за нарушение на правилата за минимално налягане на предната гума като „жокер“, който той има пред Хорхе Мартин. Мартинатора наруши това правило в Тайланд преди две седмици, когато бе предупреден официално от стюардите, а всяко следващо нарушение ще му носи по-сериозно наказание.

Баная обясни с какъв жокер разполага в битката с Мартин

Още в състезанието на „Сепанг“ обаче Баная „изгърмя“ своя жокер. Малко повече от два часа след финала на надпреварата за Гран При на Малайзия стюардите на MotoGP обявиха, че италианецът получава официално предупреждение, тъй като предната му гума е била под минималното налягане (1.88 bar) в хода на повече от 50% от състезателната дистанция от 20 обиколки.

Така пред финалните два кръга за сезона в Катар и Валенсия, където се очакват доста ниски температури, двамата претенденти са с официални предупреждения за правилото за налягането в гумите. Следващото нарушение на всеки от тях ще носи санкция от 3 секунди, а евентуално трето такова ще наказание от 6 секунди.

Бастианини с първа победа в червено, Баная увеличи аванса си пред Мартин

В самото състезание в Малайзия Баная завърши трети, докато Мартин остана извън подиума, финиширайки четвърти. Така преди уикендите в Катар и Валенсия световният шампион води с 14 точки в битката за титлата.

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти