Алонсо: Помислих, че съм загубил подиума

Фернандо Алонсо се завърна на подиума във Формула 1 след повече от два месеца отсъствие, благодарение на третото си място в Гран При на Сао Пауло. За него това бе първо призово класиране от Гран При на Нидерландия в края на август насам.

Верстапен отново неудържим, Норис завърши втори, а Алонсо се върна на подиума

Двукратният световен шампион стигна до подиума на „Интерлагос“ след един страхотен дуел със Серхио Перес в последните две обиколки. Първо пилотът на Ред Бул изпревари своя съперник в началото на предпоследния тур преди старото куче да отвърне не удара в спирането за четвъртия завой във финалната обиколка.

Това обаче не бе всичко за тази дуел, който бе решен чрез фотофиниши. В крайна сметка Алонсо пресече финалната линия с аванс от само 0.053 секунди, а в своето телевизионно интервю заяви, че си е помислил, че е загубил подиума, когато Перес го е изпреварли в началото на предпоследния тур.

„Аз бях притискан от Чеко в продължение на 30 обиколки. Когато ме изпревари две обиколки преди финала си помислих, че подиумът е загубен и няма да мога да се преборя за него. Но аз спрях по-късно за първия завой (в последната обиколка) и си казах, че ще атакува в четвъртия.„Това е фантастичен резултат за отбора. В последните месеци имахме доста проблеми, особено в последните две състезания с отпаданията. Така че този подиум е за тях и за всички във фабриката. Продължаваме да се борим до последната обиколка“, коментира двукратният световен шампион, който спечели и двете си световни титли, през далечните 2005 и 2006, именно на „Интерлагос“.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти