Хюндай: Искаме да направим живота на Тойота по-труден

Тойота записа изключително силен сезон в Световния рали шампионат (WRC) - японците отново спечелиха световната титла при конструкторите, а Кале Рованпера за втори пореден път стана световен шампион при пилотите. Но шефът на Хюндай Сирил Абитебул има огромната амбиция да направи WRC много по-интересен шампионат оттук нататък.

Тиери Нювил записа две победи за Хюндай тази година - в рали “Сардиния” и рали “Централна Европа”, но като сезонът се оказа разочарование за корейския тим, тъй като той отново не беше особено силен съперник на Тойота.

Рованпера с втора поредна титла в WRC

“Кале и Тойота записаха фантастичен сезон, моите поздравления - заяви Абитебул, който успя да си върне за сезон 2024 Ойт Танак, само една година, след като естонецът напусна Хюндай. - В Тойота се справиха с всичките си проблеми, направиха много малко грешки, бяха много постоянни и накрая това им се отплати. За мен това е еталонът за представяне в WRC, ние също го преследваме.”

Латвала: С Танак в Хюндай ще ни е по-трудно

Според Абитебул, в Хюндай се подготвят сериозно, за да свалят Тойота от върха на класирането.

Танак обясни защо е решил да напусне М-Спорт

“Имаме планове за това, а завръщането на Ойт при нас е част от тези планове - допълни Абитебул. - Имаме и нов технически директор, целият технически отдел беше преструктуриран, този сезон имахме някои слабости по колата, но ако ги отстраним за догодина и нямаме технически проблеми, ще направим живота на Кале и на Тойота по-труден. Голямата битка тепърва предстои.”

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти