Хорхе Мартин: Планът ми беше да пазя гумите в началото

През миналата седмица Хорхе Мартин загуби победата в Гран При на Австралия заради износването на меката му задна гума. В последните турове на „Филип Айлънд“ испанецът остана без никакво сцеплени и потъна до петото място на финала, въпреки че води до средата на последната обиколка. Тогава той бе изпреварен от Йоан Зарко, Франческо Баная, Фабио Ди Джанантонио и Брад Биндър, които бяха със средно твърдия заден слик на Мишлен.

Йоан Зарко с първа победа в MotoGP, Мартин води 26.5 от 27 обиколки, но завърши 5-ти

Със сигурност случилото се в Австралия все още е в съзнанието на Мартин и това си пролича в днешния спринт в Тайланд. В него пилотът на Прамак Дукати контролира своето темпо още от старта, за да не унищожи твърде бързо гумите си на нагорещения до 47 градуса асфалт.

Хорхе Мартин спечели пети пореден спринт и се доближи до Баная в челото на MotoGP

„Планът ми със сигурност беше такъв. Опитах се да спестя повече от ресурса на гумите в началото, но беше сложно в същото време да поддържам темпо в ниските нива на 1:30. Опитах се да се откъсна и когато видях Брад (Биндър) да изпреварва Лука (Марини) си казах, че е време да натисна малко повече. Натисках докато разликата не стана 1.9 секунди, след което контролирах до финала. Опитах се малко да си почина и да спестя сили за утре“, каза Мартин в своето интервю веднага след финала.

С победата си днес испанецът се доближи на 18 точки от Франческо Баная в битката за световната титла. Световният шампион завърши седми в днешния спринт на „Бурирам“.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти