Ще получава ли Маркес заплата в Грезини?

По-рано тази седмица спортният директор на Дукати Паоло Чиабати направи един любопитен коментар относно договора на Марк Маркес за 2024 година. Както е известно догодина испанецът ще кара за тима на Грезини Дукати, а по информация на Чиабати неговият контракт е „нулев“, от което се разбира, че Маркес ще кара без заплата.           

От Грезини официално потвърдиха привличането на Марк Маркес

Самият испанец използва вчерашния медиен ден преди Гран При на Тайланд, за да отговори на коментара на Чиабати. Маркес не опроверга твърденията на спортния директор на Дукати, но и добави, че няма да се състезава без никакво заплащане догодина.

Алекс Маркес: Марк ще си тръгне и от Дукати, ако не му е забавно

„Аз съм амбициозен човек, който винаги поставя спорта на първо място. Но не съм казвал, че ще се състезавам безплатно. Може би отборът ще ми плаща, никой не знае.„Винаги съм казвал, че приоритет са ми едни неща и съм късметлия, че винаги съм имал възможността да приоритизирам спорта в моята кариера. Когато и каквото съм решил съм го правил и ще продължа да го правя докато се откажа.„Ще видим дали ще гледам на живота по различен начин когато се откажа. Но за сега пистата е мястото, на което се наслаждавам на живота. На нея се вижда какво си заслужава и какво не“, каза Маркес пред медиите вчера.

Претендентите за мястото на Маркес в Хонда станаха с един по-малко

Най-вероятно Грезини Дукати ще дава някаква заплата на Маркес, но по-голямата част от приходите на шесткратния световен първенец се очаква да идват от неговите лични спонсори. Също така се очаква испанецът да получава и бонуси за постигнати резултати в хода на сезона.

Sportal.bg вече и в WhatsApp, елате и вие!

Още от Моторни спортове

Виж всички

Водещи Новини

Видео акценти